Solen väckte mig!

Idag kom solen och väckte mig, måste sluta sitta uppe hela nätterna och spela, igår fastnade jag för det här. Helt plötsligt slungades jag från mitt idetillstånd, som jag befunnit mig i de senaste två månaderna eller så, ut i verkligheten igen och slogs av hur mycket jag faktiskt har att göra just nu. Med min plötsligt återfunna energi nästan skuttade jag upp från sängen och fixade en ordentlig fiberhavregrynsgrötsfrukost samtidigt som jag lagade till en matlåda att ha till lunch i skolan. Jag har inte orkat bry mig om något sådant på länge nu; har köpt någon baguette eller pasta i skolan till lunch och ätit mackor eller müsli till frukost. Jag fick faktiskt till och med med mig mina träningskläder i ryggsäcken(!!), fast de stannade iofs där när jag insåg att jag glömt träningskortet hemma (medvetet?). Det är i alla fall ett steg i rätt riktning, inbillar jag mig, och dessutom fick jag extra tyngd på ryggen under promenaden.

Det snöar, småblåser och är kallt, men solen skiner. Vattnet i hamnen var alldeles medelhavsgrönt när jag gick över bron bakom skolan och alla kursare var glada åt att vara tillbaka på högskolan och få vara studenter själva ett tag. Vissa av dem har jag knappt sett alls sedan i januari någon gång, eftersom vi är uppdelade i olika didaktikgrupper. Tänk vad mycket som kan hända på bara någon månad eller två. Folk har klippt sig och så gott som alla killarna har plötsligt skaffat skägg (brist på tid eller energi till rakning under VFT:n tro?).

Just nu känner jag mig motiverad igen. Glad och motiverad. Det känns faktiskt kul att börja läsa nästa kursbok, sätta igång med nästa uppgift och att organisera, planera och få lite ordning på allt virrvarr i mitt huvud. Jag är fortfarande en aning trött och skulle lätt kunna ta en eftermiddagstupplur, men det är inte alls trötthet på samma sätt som förut. Nu hoppas jag bara att det håller i sig.

Och på fredag ska jag till Växjö.

Förresten, Gabbi, så skulle jag kunna kolla vad jag har för papper sedan jag läste tysk realia, jag har ju en tenta någonstans också. Det är ju inte samma skola och säkert inte exakt samma uppgifter heller, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *