Att söka lägenhet i Stockholm

Ok, kan dela med mig av mina erfarenheter av att söka lägenhet i Stockholm och jag måste säga att det är enormt tidskrävande för att nå framgång. Antingen får man lägga tid eller chansa på att lägga pengar på betaltjänster, jag kommer från Småland så köper sällan grisen i säcken och chansar… De enda pengarna jag spenderade var på en annons på Blocket.se, den kostade väl ca 100-120 kr om jag inte mins fel och gav 2 svar… Mina krav var på egen lägenhet innanför tullarna och max 9 000 kr… Det första svaret var inneboende utanför tullarna… Det andra svaret kom efter jag hade fått en annan lägenhet. Min erfarenhet, annonsera inte på Blocket, iofs fick jag två scamförslag med, som detta.. .Känns oseriöst att de ens bemödar sig att skicka sådana…

Jag svarade på ca 20 olika annonser på Blocket och blev bjuden på två visningar… Den lägenhet jag sedan fick var ett rivningskontrakt, men första hand! Så nu kommer jag att bo i första hand i några månader iaf! Har fått muntligt löfte på att de kommer att skaffa ett annat kontrakt till mig, även det i första hand!

Så mina tips på att skaffa lägenhet i Stockholm:

  • Svara snabbt på annonser, den jag fick var det 450 sökande till på 1,5h och10 personer fick komma på visning
  • Ha dina papper i ordning, anställningsbevis, referenser, UC (kreditupplysning på pengar och skulder), personligt brev (Var väldigt väldigt uppskattat, skryt ine om pengar men bra om du inte har för stora lån att betala)
  • Använd din konsumentkraft efteråt, läs mer på Metro, DN och Hyresnämnden

Då det ofta krävs en förskottshyra/deposition kan du behöva ta ett lån, jämför för bästa ränta, för att kunna ha råd att byta lägenhet. Var väldigt försiktig med att betala in dessa pengar, helst kontant när du får nyckeln på plats i lägenheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *